Intel slutar sälja Atom Z-processorer

Många av er känner säkert till Intels Atom N270/N280 processorer som sitter i majoriteten av dagens netbooks. Men det finns även lite av en outsider, nämligen Intel Z-serien.

Denna processor sitter bla i Sony Vaio P och Asus Eee PC T91. Vad är då skillnaden på dessa? Jo, Z-processorn sägs dra mindre ström vilket i sin tur ger bättre batteritid. En nackdel är dock att man förlorar lite prestanda.

Nu verkar det dock som att Intel kommer att sluta sälja Z-processorn till tillverkarna av netbooks. Dock så kommer tillverka fortfarande att få sina beställningar så att de redan tillverkade datorerna inte blir utan, men efter det så får dem nog se sig om efter andra alternativ.

2 kommentarer

Gameplace, 2009-08-21
#1

Synd, ström snåla alternativ är alltid bra, det är helt okej om det tummar lite på prestandan, eftersom det är trots allt en netbook!

Marcus, 2009-08-27
#2

Med tanke på hur fin hemsida och vilket bra domännamn du har så känns det bra synd att du inte har tid eller vilja att uppdatera den oftare än vad du gör.

Om du tänker hålla takten med ett inlägg i månaden så kan du ju alltid låta fler få skriva på sidan så att den känns uppdaterad och fräsch.

Skriv en ny kommentar